Volt már, hogy nem tudtad abbahagyni a nevetést? – Pulzus közvéleménykutatás

A nevetés tudománya messze nem teljes még. Rengeteg megválaszolatlan kérdés van. Egyáltalán nem világos, hogy mitől lesz valami vicces, bár azt már sejtik a tudósok, hogy a kontextus számít igazán.
A kutatók szerint az emberek rengeteg különböző okból kifolyólag nevetnek, sokszor idegességükben, máskor pedig azért, hogy enyhítsék a fájdalmukat. Elképzelhető az is, hogy zavartan kezdünk el kuncogni, ezzel próbálva elfedni érzéseinket.

Általában tudatosan nevetünk, de előfordulnak olyan esetek is, amikor valamit annyira viccesnek találunk, hogy képtelenek vagyunk visszafogni a röhögést.
A kutatások szerint saját magunkat fertőzzük meg a nevetéssel. Hiszen sokkal nehezebb abbahagyni a hahotázást, ha arra koncentrálunk, hogy be kéne fejezni. Sőt, sokszor már a nevetés gondolata is ösztönzően hat.

Felmérésünkben résztvevők 60 százalékával már előfordult, hogy nem tudta abbahagyni a nevetést, pedig tudta, hogy be kellene fejeznie. A válaszadók mindössze 9%-a nyilatkozott úgy, hogy be tudja fejezni a hahotázást akkor, amikor szeretné.

Veled előfordult már, hogy nem bírtad befejezni a nevetést?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.