Az influenszerek hitelessége – Pulzus közvéleménykutatás

Az influenszer (influencer) egy a közösségi médiában ismert ember, aki véleményvezérként, akár képes befolyásolni rajongói, követői véleményét, döntéseit és vásárlási szokásait.
Az influencer marketing alapján tehát a fogyasztó a reklámarc miatt vásárolja meg az árut, nem pedig a termék tulajdonságaiért.

Az érdekessége az, hogy nem reklámként érzékeli az ember a tartalmat. Hiszen a közösségi médiában számos ismert embert követünk, akikre kíváncsiak vagyunk. Érdekel, hogy mit csinálnak: milyen fogkrémet, milyen öblítőt használnak vagy milyen gyümölcslevet iszik reggelire a tartalmat akkor is megnézzük, ha tudjuk, hogy szponzorált termékmegjelenítés van benne.
Magyarországon is egyre több influenszer, véleményvezér mutat be különböző termékeket, szolgáltatásokat az internet közösségi média felületein. Kíváncsiak voltunk a Pulzus felhasználók mennyire tartják hitelesnek ezeket a megjelenéseket.

A válaszadók 45%-a tisztában van az influenszerek tevékenységével, és fenntartásokkal kezeli ezeket a megjelenéseket, hiszen tudja, hogy pénzt kapnak a burkolt reklámért.
42% gondolja úgy, hogy az influenszerek véleménye is csak egy fogyasztói vélemény, és tudja, hogy saját véleménye nem feltétlenül lesz hasonló.
Csupán 3% gondolja hitelesnek az influenszereket.

Te hitelesnek tartod őket?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.