Pohárból, műanyag palackból vagy saját kulacsból iszol? – Pulzus közvéleménykutatás

A műanyag palackok forradalma az 1970-es évek végén kezdődött Európában és azóta is használják a világ minden részén. Csak Magyarországon évente 1,4-1,5 milliárd PET palack kerül forgalomba, azaz fejenként 150 PET palack évente, és a kiürült műanyag palackok nagy része a környezetet terheli.

Kutatásokkal igazolták, ha az ásványvíz sok időt tölt el a PET palackban, felmelegszik benne, vagy újra töltjük a már kissé elhasználódott palackot különböző vegyi anyagok kezdenek beleoldódni annak tartalmába. A savas kémhatású – szénsavas ásványvizet tartalmazó műanyag üvegek nagyrészével ugyanez a helyzet.

Mindemellett a műanyag vizes palack újra töltésével nagyobb esély van rá, hogy elszaporodnak a palackban a baktériumok, mint kulacs használatakor, mivel sérülékenyebb a felülete, és könnyebben megtelepednek rajta a kórokozók.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, általában miből isznak – A válaszadók 29%-a palackos vizet vásárol, és legalább egyszer újra tölti azt. 26% a vásárolt műanyag üveges vizet azonban nem tölti újra, hanem egyből a szemétbe dobja.

Te általában miből iszol, ha elmész otthonról?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.