Vásároltál már a csökkentett árú, közeli lejáratú termékek polcáról? – Pulzus közvéleménykutatás

Világszerte nagy probléma az élelmiszerpazarlás, miközben rengeteg rászoruló életét tehetnénk jobbá azzal, ha a még fogyasztható, de közeli lejárati idejű termékeket eljuttatnánk hozzájuk.

2022-ben jött létre az Élelmiszermentő Nonprofit Kft., amelynek feladata az, hogy a például a nagy áruházláncok közeli lejáratú termékeit úgy osztja újra, hogy azokból a legtöbb hasznosuljon és ne kerüljön kidobásra, vagyis minimálisra csökkentse az élelmiszerek pazarlását. A központi megközelítésen túl ez a folyamat a vendéglátó egységek, boltok szintjén is szerveződhet.

Létezik olyan applikáció (Munch) amelyet, ha letölt valaki, értesülhet a közelében lévő éttermek, büfék adott napon el nem adott ételeiről, amelyekhez kedvezményes áron juthat hozzá. De mindenki számára szintén elérhető a nagyobb áruházak csökkentett árú termékeket tartalmazó polca, ahol a még fogyasztható, de 1-2 napon belül lejáró szavatossági idejű termékeket lehet megvásárolni, csökkentett áron.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy szoktak-e a csökkentett árú, közeli lejáratú termékek polcáról vásárolni? A válaszadók 48 százaléka rendszeresen vásárol közeli lejáratú terméket, és 40 százalék vásárolt már korábban ilyen polcról, de ritkán teszi ezt. 8 százalék nem vásárol ilyen terméket, 2 százalék nem szokott bevásárolni és további 2 százalék nem nyilatkozott.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.