Egészséges mértékű sorozatfogyasztás vagy függőség? – Pulzus közvéleménykutatás

Hol vannak már azok az idők, amikor kedd esti filmsorozat következő részére vártunk, vagy amikor az aktuális brazil szappanopera délutáni vetítésére siettünk haza?

A streaming szolgáltatók térhódításával, havi pár ezer forintos összegért szinte korlátlan mértékben juthatunk hozzá filmekhez, sorozatokhoz, amelyeket a nap 24 órájában bármikor nézhetünk. A közös ezekben, hogy a sorozatnézésre igenis rá lehet kattanni, függővé lehet válni tőle. De hol van a határ az egészséges mértékű sorozatfogyasztás és a függés között?

Amikor a sorozatnézés hosszútávon átbillen a kényszer irányába, amikor úgymond elvonási tüneteink vannak, ha nem látunk a sorozatból egy részt, vagy hanyagolni kezdjük mindennapi teendőink elvégzését, esetleg a baráti találkozóktól netán az alvásidőből csípünk le azért, hogy sorozatokat nézzünk, már függőségről beszélhetünk.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, előfordult-e már velük, hogy egy sorozat, vagy annak cselekménye teljesen magával ragadta, és már-már sorozatfüggővé vált?

A válaszadók 49 százaléka azt válaszolta, hogy néz ugyan sorozatokat, de nem tartja függőnek magát. 31 százalékuk beismerte, hogy igen, bizony vannak olyan alkalmak, hogy nem tudják abbahagyni a sorozatok nézését. A válaszadók 19 százaléka egyáltalán nem néz sorozatokat és mindössze 1 százalék volt, aki nem nyilatkozott ebben a témában.

Te hajlamos vagy rákattanni a sorozatokra?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.