Élelmiszerár-stopos termékből dupla árukészlet legyen a boltokban? – Pulzus közvéleménykutatás

Több lépcsőben, 2021-ben és 2022-ben a kormány ársapkát vezetett be néhány alapvető élelmiszerre, az étolajra, a búzalisztre, a 2,8%-os tejre, a csirkemellre, a sertéscombra, a kristálycukorra és a csirkefarhátra.

A rendelkezés célja, hogy az adott termékekhez, a magas infláció ellenére is mindenki egy adott hatósági áron juthasson hozzá. A hatósági árak bevezetésének vannak ellenzői, akik szerint az élelmiszerek áfájának csökkentése jobb lépés lett volna ebben a helyzetben, mert az árstop bevezetése csak áruhiányhoz vezet, és a boltok úgyis ráterhelik az árstoppos termékek árából keletkező veszteségeiket a többi termékre, ami tovább emeli az egyébként is magas élelmiszerinflációt.

Az ársapka bevezetésekor az előírások szerint minden bolt a napi szokásos fogyás mennyiségét volt köteles tartani az adott termékekből. A hatósági árakat a kormányzat 2023 áprilisáig fenntartja, és az áruhiány elkerülésének érdekében 2023 januártól kötelezi az üzleteket arra, hogy a napi szokásos fogyás kétszeresét tartsák az ársapkás termékekből.

A Pulzus felhasználókat arról kérdeztük, hogy egyetértenek-e a kötelező mennyiségi növeléssel. A válaszadók 48 százaléka egyetért azzal, hogy növeljék a kötelező bolti mennyiséget az ársapkás termékekből, míg 42 százalékuk nem üdvözli ezt a rendelkezést. A válaszadók, 10 százaléka nem foglalt állást ebben a kérdésben.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.