Jó ötlet volna, ha a nőkre tett szexuális jellegű megjegyzéseket és a durvább eseteket akár büntetni is lehetne? – Pulzus közvéleménykutatás

Bár a kedves bókok, elismerő, de semmiképpen nem tolakodó pillantások jól tudnak esni a nőknek, az idegenektől érkező olykor durva, de legalábbis a jóízlés határán túlmutató megjegyzéseket valószínűleg senki sem szereti. Van, aki csak azt mondja, hogy csinos vagy és rád mosolyog, van, aki arra biztat, hogy mosolyogj többet, de sajnos nem ritka, hogy füttyögés, cuppogás és egyéb kéretlen véleménynyilvánítás kíséri a hölgyek útját, és sajnos ennél durvább esetek is előfordulnak.

Nagy-Britanniában egy közterületi rendelet lehetővé teszi, hogy a durva, szexuális célzatú utcai beszólásokat pénzbüntetéssel sújtsák. Így történt, hogy egy londoni férfi 45 ezer forintnak megfelelő angol fontot fizetett egy meggondolatlan és valószínűleg ízléstelen megjegyzéséért, amelyet egy az utcán mellette elhaladó hölgyre tett.

A Pulzus kutatásában megkérdeztük női válaszadóinkat, egyetértenek-e azzal, hogy a durvább, szexuális tartalmú utcai beszólásokat büntetni lehessen. A válaszadók 52%-a teljes mértékben egyetért a súlyosabb esetek büntethetőségével, míg 36% inkább támogatja ezt. A kérdezettek 6%-a inkább nem ért egyet ezzel, és mindössze 2% volt az, aki egyáltalán nem büntetné ezt. A kérdést olvasók 4%-a nem tudott vagy nem akart állást foglalni ebben az ügyben.

Szerinted jó ötlet volna, ha a nőkre tett szexuális jellegű megjegyzéseket és a durvább eseteket akár büntetni is lehetne?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.