December 24 legyen-e munkaszünetinap? – Pulzus közvéleménykutatás

Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője törvényjavaslatot nyújtott be, mely szerint Szenteste napját, december 24-ét is munkaszüneti nappá kellene nyilvánítani. Érvelése szerint egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kell lenni a családok azon jogos igényére, hogy karácsonykor ne kettő, hanem három napot tölthessenek együtt.

A kezdeményezésnek vannak ellenzői is, akik szerint éppen a karácsony körüli kereskedelmi forgalom látná kárát annak, ha plusz egy napon a boltok zárva lennének. Ugyanakkor az ünnepeket egyre többen töltik szállodában, így a belföldi vendégéjszakák száma akár növekedhetne is azzal, ha december 24 is munkaszüneti nap lenne. Egy Pulzus kutatás során megkérdeztük a felhasználókat, egyetértenének-e azzal, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen?

A válaszadók elsöprő többsége, 69%-a teljes mértékben egyetért ezzel a kezdeményezéssel, míg további 18% is inkább támogatja ezt a változást. Mindössze 5-5% nyilatkozta, hogy inkább nem, vagy egyáltalán nem látná jónak azt, ha a karácsonyi munkaszüneti napok száma eggyel növekedne. A válaszadástól a felhasználók 3%-a tartózkodott.

Egyetértesz azzal, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.