Csatlakoznál a veganuár kihíváshoz, és áttérnél a vegán életmódra? – Pulzus közvéleménykutatás

Az év eleje sokszor a fogadalmak, az életmód váltás ideje. Ahogy hallottunk már a száraz novemberről, úgy létezik a vegán január, azaz a veganuár kezdeményezés is. Ez nem pusztán azt jelenti, hogy nem eszünk húst, hanem egy szemléletet is ad, ami arról szól, hogy nem veszünk magunkhoz állati eredetű élelmiszert, vagy állatkísérletek során kifejlesztett kozmetikumokat sem. És igen, a tojás, a sajt, a tejtermék is állati eredetű, tehát a vegán filozófia szerint, ezektől az élelmiszerektől is tartóztatjuk magunkat. A veganizmus egyre népszerűbb Magyarországon is. Elég, ha csak azt végig gondoljuk, hogy egyes áruházláncok polcain fénysebességgel jelennek meg a finomabbnál finomabb növényi alapú, teljes mértékben húsmentes élelmiszerek és egyéb vegán termékek.

Felhasználóinkat arról kérdeztünk, hogy részt vennének-e venni egy fentarthatóbb és etikus világ kialakításában úgy, hogy kipróbálják a vegán életmódot, amelyre a veganuár felhívás nem csak elméleti, hanem gyakorlati támogatást is biztosít.

A válaszadók 14 százaléka mondta, hogy szívesen kipróbálná ezt az életmódot, míg 40 százalékuk kipróbálná ugyan a vegán életformát, de nem tudná szigorúan, hosszan tartani, mert hiányolná étkezéséből a húst. 39 százaléka a válaszadóknak bevallotta, hogy soha nem próbálkozna az állati eredetű élelmiszerek elhagyásával és a válaszadók 2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő már ezen elvek szerint táplálkozott eddig is. A válaszadók 5 százaléka nem tudott állást foglalni ebben a témában.

Te csatlakoznál a veganuár kihíváshoz, és áttérnél a vegán életmódra?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.