Elfogadnád, ha az influenza szezonban kötelező lenne a maszkviselés zárt helyeken? – Pulzus közvéleménykutatás

Emlékszel rá, hogy három éve éppen milyen közel álltunk ahhoz, hogy teljesen megváltozzon az életünk? Mára szinte el is felejtettünk, hogy egy csapásra bezártak az iskolák, elnéptelenedtek az utcák, és hogy ha véletlenül valamiért kitettük a lábunkat otthonról, azt csak maszkban tehettük.

Ahogy minden rosszban, a Covid-19 járvány miatti korlátozásoknak is részben volt jó következménye. Fejlődtek a digitális képességeink, több időt tölthettünk a gyerekeinkkel, és egyszer és mindenkorra megtanulhattuk, hogy a maszk nem ördögtől való.
Kellemetlen? Igen. Kényelmetlen? Sokszor. Rosszul áll? Nem vitás! Mégis, ha utcára kellett menni, az elsőszámú dolog volt, amibe kapaszkodhattunk! Eltakartuk az orrunkat, a szánkat és reménykedtünk, hogy ha még a kezeinket is alaposan megmossuk, nem viszünk haza vírust és megússzuk ezt az egész rémálmot. Pozitív volt továbbá még az is, hogy a maszk viselés és az egyéb korlátozások távol tartottak minket a szokásos évi influenzajárványtól. A 2023-as év elején az influenzajárvány azonban visszatérőben van és igencsak megerősödve emlékeztet minket arra, hogy nem tűnt el végleg! A tudás, amit átvihetünk a Covid-19 járvány alatt megtanultakból, hogy ami a koronavírust távol tartotta tőlünk, az ugyanolyan jó lehet arra, hogy az influenzától is megóvjon.

Felhasználóinkat arról kérdeztünk, hogy elfogadhatónak tartanák-e azt, ha az influenza szezonban, zárt helyen pár hétig maszkot kellene viselni, azért, hogy ezzel gátoljuk az influenzavírus terjedését!

A válaszadók összesen 62 százaléka (31 százalék teljes mértékben és szintén 31 százalék inkább igen) azt mondta, hogy elfogadhatónak tartaná ezt a rendelkezést, 18 százalékuk inkább nem kérne ebből és további 17 százalék az, aki teljes mértékben elutasítja ezt az ötletet. Mindössze 3 százalék nem foglalt állást ebben a kérdésben.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.