Változik itthon az abortusztörvény? – Pulzus közvéleménykutatás

A jövőben csak azután lehet majd végrehajtani a terhességmegszakítást, ha a kismama meghallgatta a magzat szívhangját. Szeptember 15-én életbe lépett ugyanis a magzati élet védelméről szóló belügyminiszteri rendelet, amely rögzíti, hogy a terhességmegszakítás előtt kötelező a magzati szívhang meghallgatása.

Ezen felül egy szakorvos által kiadott leletet is ki kell állítani, amely igazolja, hogy a magzati életfunkciók működésére utaló jeleket egyértelműen, azonosítható módon bemutatásra kerültek.

A törvény értelmében az élet a fogantatás pillanatától kezdődik, és úgy vélik, hogy a szívhang meghallgatása után tud csak felelőségteljesen dönteni az édesanya magzata sorsáról.
A Pulzus applikációban felhasználóinkat arról kérdeztük egyetértenek-e az abortusztörvény módosításával, azzal, hogy kötelező a magzati szívhang meghallgatása abortusz előtt?
A válaszadók 54%-a egyáltalán nem ért egyet az abortusz előtti szívhang meghallgatásával.
Egyetértesz az abortusztörvény módosításával?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.