Mi a helyzet a hungarocell hulladékkal? – Pulzus közvéleménykutatás

Vannak különböző csomagolási anyagok, amelyeket nem szabad csak úgy a kommunális szemétgyűjtőbe dobni. Ilyen többek között a hungarocellként vagy nikecellként emlegetett anyag is. De mi is pontosan a hungarocell? – Nem más, mint EPS expandált, vagy habosított polisztirol csomagolás, és a közhiedelmekkel ellentétben az EPS hulladék teljes mértékben újrahasznosítható, ezen kívül hulladék besorolását tekintve egyáltalán nem veszélyes.
A szelektív hulladéknak fenntartott, közterületekre kihelyezett szigetekhez és gyűjtőedényekbe azonban nem helyezhető el. Sőt még a hulladékudvarok közül sem mindenki vesz át, erről érdemes előre internetes oldalaikon vagy telefonon érdeklődni.

Kutatásunkban most a hungarocellel kapcsolatban kérdeztük felhasználóinkat. Kíváncsiak voltunk, hogy a hová dobják ezt a speciális hulladékot? Illetve annak tudatában, hogy csak bizonyos hulladékudvarokban leadható az EPS, hová fogják dobni legközelebbi alkalommal?

A Pulzus applikációt használók 42%-a műanyag szeméttárolókba dobja a hungarocellt. Megismerve a hungarocell speciális újrahasznosítási lehetőségét, és hulladék besorolását a válaszadók 39%-a leközelebb már hulladék udvarba viszi, szakszerű feldolgozásra.

Te hová dobod a hungarocell hulladékot?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.