Te ennél rovarokat? – Pulzus közvéleménykutatás

A rovarok sok országban ízletes főfogásnak számítanak, a nyugati kultúrában a legtöbben mégis fejvesztve rohannának el az asztaltól, ha a pincér egy tál hernyót vagy tücsköt tenne az asztalra.
Tudósok szerint az ízeltlábúaké a jövő a gasztronómiában. A mértéktelen húsfogyasztás súlyos károkat okoz a földnek, megoldás lehetne, ha többen megbarátkoznánk a rovarevés gondolatával.
Több mint 1900 ehető rovarfaj él a bolygón. Mintegy kétmilliárd ember rendszeresen fogyaszt rovarokat – sütve, főzve vagy akár nyersen.

A rovarevésnek legnagyobb előnyei. A rovarok rengeteg fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaznak, mint az állatok húsa. Tenyésztésük és feldolgozásuk jelentősen kisebb helyet igényel, illetve kevesebb táplálékra is van szükségük. A haszonállatokkal ellentétben kisebb mennyiségű üvegházhatású gázt termelnek.
Lehetséges, hogy unokáink már tücsökliszttel készült kekszet és süteményt fognak rágcsálni, uzsonnára pedig szöcske-proteinszeletet ropogtatnak.

Te megkóstolnád a rovarokat?

A Pulzus App felmérésében résztvevők 52%-a nem kóstolná meg a rovarokat, míg kíváncsiságból 24% kipróbálná milyen ízűek az ízeltlábúak.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.