Az olvasás már nem szórakozás? – Pulzus közvéleménykutatás

Szórakoztató hobbi vagy kötelesség? Egyre kevesebb ember olvas rendszeresen, szórakozásból. A diákok körében is tapasztalható, hogy hanyatlott az olvasási kedv. Egy 1980-ban végzett amerikai kutatás során a végzős gimnazisták 60%-a mondta, hogy napi szinten olvas könyvet, napilapot vagy magazint szórakozásból -ma ugyanez 16%-ukra igaz, ami óriási csökkenést jelent.

Ma a felnőtt magyar lakosság csupán egytizede olvas rendszeresen. Azok közül, akik soha nem olvasnak könyvet, a legtöbben azt nevezték meg okként, hogy nem szeretnek olvasni.

Kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a Pulzus felhasználóinak, vajon hány százaléka olvas szórakozásból.
A válaszadók 19%-a hetente többször olvas szórakozásból, szintén 19% válaszolta azt, hogy havonta többször, míg 36% azt, hogy ennél ritkábban olvas kedvtelésből.

Te milyen gyakran szoktál szórakozásból könyvet olvasni (olyat, ami nem iskolai tanulmányaidhoz vagy munkádhoz köthető)?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott Pulzus pontjaidat értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.