Szeretted a testnevelés órákat? – Pulzus közvéleménykutatás

A rendszeres testmozgás, a csapatban sportolás, a fizikai teljesítőképességben való fejlődés fontos része a gyermekkornak. Nem kérdés, hogy az örömteli sportélmények meghatározó, pozitív részei az egészséges testi és lelki növekedésnek.

A gyermekek elsősorban a mozgás öröme, a barátokkal való együttlét, és a kikapcsolódás kedvéért kezdenek el sportolni. A siker és a küzdelem – mint motivációs tényező – csak ezt követően, jelent meg.
Egy kutatás során igazolták, hogy az iskolai testnevelésórákon átélt élmények nagyban befolyásolják a testmozgáshoz való hozzáállást felnőttkorban. Akiknek főleg pozitív élményeik voltak a tesiórákról, felnőttként is szeretnek sportolni, akiknek pedig főleg negatív emlékeik voltak, nem szeretnek mozogni, és nem is igazán sportolnak.

A Pulzus app felhasználóit arról kérdeztük, hogy milyen élményeik vannak a testnevelésórákról, szerették-e azokat vagy nem igazán lelkesedtek érte.
A kutatásban résztvevők 42%-a válaszolta azt, hogy nem szerette igazán a testnevelésórákat.

Te összességében szereted/szeretted a tesiórákat?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.