Élet csók nélkül? – Pulzus közvéleménykutatás

A csókokkal foglalkozó tudomány neve a filematológia.
A kutatók úgy vélik, hogy a csókolózás feltehetőleg tanult viselkedés, hiszen több emlősállatnál is előfordul. Az embereknél viszont nem minden kultúrában van szokásban. Például az eszkimó és maori kultúrákban az orrokat dörzsölik össze helyette.

Antropológusok szerint a csók inkább a komplexebb társadalmakra jellemző, sok társadalomban kifejezetten gusztustalannak tartják azt. Ebből következtetnek arra, hogy a csók nem biológiai igény, csupán kulturális szokás. Nemi sztereotípiának tekinthető, de a nők nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a csóknak, és jobban igénylik az ilyen jellegű intimitást, mint a férfiak.

Nem kétséges: a csók fontos része az életünknek, és talán sohasem fogjuk megfejteni, hogy miért is olyan jó. Kutatásunkban viszont most azt kérdeztük a Pulzus applikációt használóktól, hogy vajon el tudják-e képzelni az életüket csók nélkül?

A válaszadók 48%-a egyáltalán nem tudja elképzelni, csók nélkül a mindennapjait.

Te el tudnád képzelni az életed csók nélkül?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.