A tetoválás szerinted művészet? – Pulzus közvéleménykutatás

A tetoválás szó a polinéz tatau szóból ered, ami annyit jelent – megjelölni. A történelmi és a régészeti kutatások, illetve feltárások egyaránt arra engednek következtetni, hogy a tetoválás művészetét az egész világon gyakorolták, már a kezdetek óta, elsőként pedig a bennszülöttek körében tűnt fel. Az első tetoválásra utaló bizonyíték nagyjából 12 000 évvel ezelőttire tehető, az időszámítás előtt 10 000 körüli leleteken pedig már kimutatták, hogy az akkori emberek vékony csontokból faragott tűket alkalmazva „szurkálták” magukat.

Azonban napjainkra sok-sok évnek kellett eltelnie, hogy elfogadott jelenséggé, és az az önkifejezés kreatív eszközévé nője ki magát, s ma milliók használják arra, hogy egyéniségüket kibontakoztassák.
A Pulzus applikációt használók körében végzett kutatásból kiderül, hogy mennyire tartják művészetnek a tetoválást felhasználóink.

A válaszadók 35%-a néhány esetben gondolja csupán művészetnek, míg 33% a legtöbb esetben egyértelműen az önkifejezés művészetét véli felfedezni egy-egy bőrre varrt mintában.
Véleményed szerint a tetoválás nevezhető művészetnek?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.