Jól viseled a kritikát? – Pulzus közvéleménykutatás

A dicséretet örömmel, a bírálatot bosszúsággal fogadjuk, pedig a józan ész szerint éppen fordítva kellene eljárnunk. – mondta Carl Sagan. Valójában kétféle ember létezik a kritika fogadását illetően.
Az egyik képes bármilyen negatív értékelést pozitív módon fogadni és az a saját javára fordítani, a másik esetében viszont a bírálat hallatán lila köd ereszkedik a szemére, és azonnal robban.

Ha kedves szavakkal illetnek minket, boldogok vagyunk. Amikor kritizálnak, viszont elcsüggedünk. Azonban gondoljunk csak bele: ha állandóan csak dicséretet és hamis burkolt bókokat kapnánk, hogyan tudnánk fejlődni?

A valódi kritika támpontot ad arra vonatkozóan, hogy pontosan hogyan lehetne jobban csinálni valamit. A valódi kritika nem személyeskedő. Egy adott elvégzett feladat konkrét elemeit, vagy éppen a hozzá fűződő cselekvés konkrét elemeit emeli ki. Ha mindez javító szándékkal, empátiával történik, akkor lesz építő.

Kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy felhasználóink mennyire viselik jól a kritikus szavakat?
A válaszadók 45%-a csak azoktól fogadja el a kritikát, akiket tisztel.

Te mennyire viseled jól a feléd irányuló kritikát?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.