Számodra mennyi a benzin árának lélektani határa? – Pulzus közvéleménykutatás

Tudod, hogy mivel került be a hírekbe Kübekháza? Azzal, hogy ennek a román határ közeli településnek az autóval rendelkező lakosai hetek óta átjárnak Romániába üzemanyagért, mert egy-egy tankoláson több ezer forintot tudnak spórolni.

Jelenleg kb. 120 Ft-tal alacsonyabb a benzin literenkénti ára Romániában a magyarországi árhoz képest. Horvátországban 70, Szlovákiában 30, de még a háború sújtotta Ukrajnában is 110 forinttal olcsóbb a benzin, mint itthon. Az autó sokaknak nélkülözhetetlen, például a munkájuk miatt, de sokaknak a hazai benzinárak mellett az autózás bizony luxus lett.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy mi az a benzin literenkénti árára vonatkozó határ, aminél már azt mondanák, hogy leteszik az autót és más közlekedési módot választanak.

A válaszadók 24 százaléka 801 és 899 forint közötti árnál mondana búcsút az autózásnak, míg 8 százalék a 901 és 999 forint közötti összegnél tenné ugyanezt. 13 százaléknál a lélektani határ az 1000 forint. A felhasználók 18 százaléka nem tudja nélkülözni az autót, azonban 7 százaléka a válaszakóóknak már átmenetileg nem közlekedik autóval a benzin ára miatt. A válaszadók 26 százalékának nincs autója és további 4 százalékuk nem nyilatkozott ebben a témában.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.