A 2022-es év valóban a rendszerváltás utáni legnehezebb év volt? – Pulzus közvéleménykutatás

Éppenhogy csak kikeveredett a világ a Covid-19 járvány okozta sokkból és próbált visszatérni a korábban ismert normális kerékvágáshoz, vagy valami hasonlóhoz, amikor megtörtént az, amit csak kevesen tartottak lehetségesnek: kitört az orosz-ukrán háború. Egyre több lett a menekült, ukrán rendszámú autók lepték el az utakat, egyre aggasztóbbak lettek a hírek is. Tanúi lehettünk a forint földbeállásának az euróval, a dollárral szemben, és nem csak a híreket volt sokkoló olvasni, látni, hallani, de a boltba járás is extrém sporttá vált, legalábbis, ami az árcédulák értelmezését és a pénztártól való feldúlt távozást illeti.

További élelmiszerek kaptak ársapkát, de nyáron sajnos kiderült, hogy a rezsi árak nem tartoznak ezek közé, vagy legalábbis nem a kívánt mértékben, így aztán kezdhettünk hozzászokni a gondolathoz, hogy a rezsicsökkentés csökkentése, tulajdonképpen rezsi áremelés. Aztán eltörölték a benzinárstoppot, újra a piaci áron vásárolhattunk üzemanyagot. Csatároztunk az EU-val sokat, vagy az EU csatározott velünk, és így értünk el annak az évnek a végére, amit már nem a Covid-19 határozott meg, mégse tűnt semmivel sem boldogabbnak, mint az előző kettő. Sőt!

Volt valaki, Magyarország miniszterelnöke, aki egyenesen a rendszerváltás utáni legnehezebb évnek értékelte 2022-t. Felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy egyetértenek-e azzal, hogy ez az év volt a rendszerváltás utáni legnehezebb év Magyarországon.

A válaszadók 41 százaléka szerint valóban a legnehezebb évünkön vagyunk túl, 33 százalék nehéznek érezte az elmúlt évet, de emlékezett hasonló nehézségű évekre is az elmúlt 30 évből. 11 százalék szerint nem volt 2022 különösebben nehéz év, és volt a válaszadók 15 százaléka, akikben vagy nem hagyott mély nyomot, vagy olyan mély nyomot hagyott a tavalyi év, hogy nem is foglalt állást ebben a kérdésben.
A 2022-es év szerinted is a rendszerváltás utáni legnehezebb év volt?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.