Ügyvéd helyett a mesterséges intelligencia? – Pulzus közvéleménykutatás

Az Európai Parlament megfogalmazása szerint a mesterséges intelligencia (MI) a gépek emberhez hasonló képességeit jelenti, mint például az érvelés, a tanulás, a tervezés és a kreativitás. Nem is kell mondani, hogy milyen szinten hálózzák be az életünket a mesterséges intelligencia nyújtotta megoldások. Csak hogy néhányat említsünk, az okostelefon, amelyen a Pulzus kérdésekre válaszolsz, de az összes olyan eszköz, amely internetre tud csatlakozni mind ide tartozik. Van ennek a technológiának egy a hétköznapi embertől jelenleg még egy kicsit távolabb lévő fajtája is, mint például az önvezető autók, amelyek már léteznek, működnek, de az elterjedésükre várni kell.
A tudomány igyekszik kiaknázni az összes lehetőséget, ahol az MI segítségével egyszerűbbé lehet tenni az életet. Ezt példázza az is, hogy egy amerikai bíróságon egy okostelefonon futó program, vagyis maga a mesterséges intelligencia védi a vádlottakat gyorshajtási ügyben. A működés egyszerűnek tűnik: a szoftver korábbi ügyekből származó adatokat gyűjt össze, ezeket feldolgozza, elemzi és ezek alapján a felmerülő kérdésekre is megadja a választ.
A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy rábíznák-e magukat egy ilyen szoftverre, amennyiben hasonló helyzetbe kerülnének.

A válaszadók 19 százaléka kipróbálná ezt a megoldást. 46 százalékuk nem zárkózik el, de valamennyire még bizonytalan ebben a kérdésben. A felhasználók 30 százaléka elutasítja a mesterséges intelligencia szerepét ebben a helyzetben, mert egy ügyvédben jobban bízna. A kérdezettek 5 százaléka nem foglalt állást ebben az ügyben.

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.