Sportolsz reggelente? – Pulzus közvéleménykutatás


A reggel 8 és délelőtt 10 óra között végzett sportolással, rövid testmozgással sokat tehetünk az egészségünkért. Osztrák és spanyol kutatók szerint a reggeli sport csökkenti a rák kockázatát.
Azt már a korábbi kutatások is bebizonyították, hogy a rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a rák kialakulásának rizikóját, eddig nem volt világos, hogy vajon a napszak játszik-e ebben szerepet.
Azonban a kísérleti vizsgálat eredményei szerint a délután vagy este végzett fizikai tevékenység eltolhatja a melatoninritmust. A melatonin nevű hormont az emberi test jórészt este termeli, és ezt a folyamatot több tanulmány is összefüggésbe hozta a rák rizikójának csökkenésével.

A kontrollvizsgálatok során 2795 személy részvételével figyelték meg jelenséget. Kimutatták, hogy a sportolás a prosztata- és mellrák ellen védő hatása akkor a legnagyobb, ha a testmozgást reggel 8 és 10 óra között végezzük.

Kutatásunkban azt szerettük volna megtudni, hogy a Pulzs applikációt használók körében mennyire népszerű a reggeli sportolás.

Sajnos a válaszadók 56%-a egyáltalán nem sportol. Csupán 10% aki reggelente végez valamilyen aktivitást. A válaszadók 28%-a viszont inkább délután és este sportol?

Te szoktál sportolni reggelente?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.