Hallgatsz zenét elalvás előtt? – Pulzus közvéleménykutatás

A zene nem csak a testet, a lelket is fiatalon tartja. Felgyorsult világunkban fontos, hogy alkalmanként lelassuljunk, ebben lehet segítségünkre a zene.

A zene és alvás kapcsolatát semmi sem bizonyítja jobban, mint az altatódalok. Anyák és dajkák évszázadokon keresztül ringatták álomba gyermekeiket lágy dallamokkal. Kutatók is megerősítették, hogy a különböző típusú dallamok lejátszása lefekvés előtt befolyásolja az alvás minőségét. A tanulmány szerint, az ember nyugtalansági, a szorongási szint is jelentősen csökkent, amikor lassú, nyugtató, relaxációs, zenét hallgat.

Az elalvás előtt hallgatott zene meggyorsítja az elalvást és csökkenti az éjszakai ébredések számát, jót tesz a szívünknek. Ennek egyik oka, hogy előre meghatározott feltételek mellett a zenehallgatás, a fizikai alertness (éberség) és ezzel együtt a szorongás és a depresszió csökkenését eredményezi. Számos kutatást után elmondható az is, hogy a klasszikus, valamint a new age zenét alkalmaztak elsősorban sikerrel a vizsgálatok folyamán. Ezért javasolt inkább a kevésbé dinamikus, lassú tempójú zene hallgatása, mert a zene ritmusa és a szívritmus egy idő után szinkronizálódhat.

Applikációnkban arról kérdeztünk benneteket, hogy szoktatok-e zenét hallgatni elalvás előtt.
A válaszadók 67%-a nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem hallgat zenét elalvás előtt.

Te szoktál zenét hallgatni lefekvéshez?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.