Megszüntethető a konyhai gázhasználat? – Pulzus közvéleménykutatás

Magyarország 2050-re nettó klímasemleges ország szeretne lenni, ami azt jelenti, hogy nem bocsát ki több szén-dioxidot, mint amennyit az erdői el tudnak nyelni. A következő 30 évben évente a GDP 2-2,5 százalékát kell a környezetvédelmet segítő beruházásokba fektetni a klímasemlegesség 2050-es eléréséhez.

2034-re minden hazai háztartásban megszüntetnék a sütésre-főzésre használt gázszolgáltatást, valamint betiltanák a gáz bekötését az új épületekben.
2030-ig legalább 200 ezer háztartást választanának le a földgázrendszerről. Majd pedig 2034-re minden háztartás konyhájából is kivezetnék a gázt. 2025-től pedig már az új épületekben is betiltanák a gáz bekötést.

A Pulzus kutatásában arra voltunk kíváncsiak, hogy mit gondolnak felhasználóink, 12 év alatt el lehet-e érni, hogy a magyar emberek ne használjanak gázt főzésre?

A válaszadók 37%-a szkeptikus, és úgy gondolja lehetetlen 12 év alatt elérni a kitűzött célt.

Szerinted 2034 el fogjuk érni, hogy egy magyar ember se főzzön gázzal?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.