Etikusan járt el a biztosító a hőlégballon baleset kártérítése során? – Pulzus közvéleménykutatás

Példátlan légi baleset történt 2020 szeptemberében a Fejér megyei Vál és Kajászó között. Egy hőlégballonban a koraesti órákban a földet érést követően tűz keletkezett, majd a sérült szerkezet elszabadult. Két utas és a pilóta égési sérüléseket szenvedett, de ki tudott ugrani a ballon kosárából, ám egy negyedik személy a levegőbe emelkedett az izzó ballonnal, amely végül egy kukoricásba zuhant.

Az Allianz biztosító repülési egyesületre hárítja a felelősséget, súlyos gondatlanságra hivatkozva, és nem fizet kártérítést a légi balesetben elhunyt és megsérült személyeknek/családoknak.
Azonban az Allianz biztosítja az egyesületnél összes járművet, továbbá a balesetbiztosítás is ugyanennél a biztosítónál került megkötésre.

A Pulzus applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy vajon etikusan jár-e el a biztosító ebben a helyzetben?

A válaszadók 53%-a szerint egyáltalán nem etikus, és nem elfogadható ez a hozzáállás a biztosítótól.

Szerinted etikus volt a biztosító társaság?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.