Globális minimumadó bevezetése – Pulzus közvéleménykutatás

Az Európai Parlamenti ülésen Magyarország egyedüliként vétózta meg egy 15 százalékos globális minimumadó jogszabály bevezetését, mely a legalább 750 millió eurós éves árbevételű cégekre vonatkozna.

Több magyar céget is érintene az adószabályozás hisz az OTP, a Mol, a Richter, az állami MVM-csoport vagy épp a Wizz Air Hungary Zrt. árbevétele is bőven meghaladja ezt a küszöböt.

A minimumadó bevezetésének célja, hogy megszűnjenek az adóparadicsomok, amelyek révén a multik el tudják kerülni az adófizetést. A kormány azzal magyarázza vétóját, hogy a globális minimumadó általános adóemelést jelentene a társasági adózásban, ez pedig a munkahelyteremtést akadályozná.

A Pulzus applikáció kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szerintük be kellene vezetni a globális minimum adót?

A válaszadók 69%-a szerint, be kellene vezetni az Európai Uniós egységes globális minimum adót.

Te mit gondolsz szerinted is be kellene vezetni ezt az adózást?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.