Lemondanál a pálmaolajról mert nem környezetbarát? – Pulzus közvéleménykutatás

A napraforgóolaj drágulása nyomán luxuscikk lehet több olyan alapvető élelmiszer, amelynek ez az egyik fő összetevője (pl. majonéz).
Oroszország és Ukrajna jelentős élelmiszeripari szereplő, és kiemelkedő napraforgóolaj-termelő is. A háború miatt azonban leálltak a napraforgóolaj szállítások, vészesen fogynak a készletek, és az idei termelés feltételei sem biztatók. Ezért a hazai élelmiszeripari cégek már keresik a napraforgóolaj alternatíváit.

Talán a pálmaolaj lehet a megoldás sokak számára. Ez viszont környezetvédelmi szempontból nagyon rossz hír, mivel a tömeges erdőpusztítás egyik fő oka a pálmaolaj előállítása.
A pálmaolaj kitermelés miatt kipusztuló állatok képei és a kényszermunkáról szóló jelentések nyomán az európai gyártók igyekeztek visszafogni felhasználását, vagy legalábbis kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy fenntartható körülmények között termelt árut szerezzenek be.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy lemondanának-e a pálmaolajból készült ételekről, óvva ezzel a környezetet? A válaszadók 50%-a teljes mértékben felhagyna a pálmaolajos ételek fogyasztásával, ha ezzel védené környezetét.

Te lemondanál környezetvédelmi céllal a pálmaolajról és a vele készült ételekről?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.