Az állami és önkormányzati szférának nagyobb szerepet kellene vállalnia a menekültek segítésében? – Pulzus közvéleménykutatás

Az ukrajnai háború több millió embert kényszerített otthona elhagyására, egyesek az ország más részein keresnek biztonságot, mások pedig a szomszédos nemzeteknél. A hazánkba érkező menekültek szállást és élelmezést biztosító hosszútávú ellátása hatalmas nehézséget jelent.

Kiss Ambrus, Budapest főpolgármester-helyettese jelezte, hogy a fővárosi önkormányzat hivatalosan mindössze 270 ukrán menekültet szállásol el.
A Meta adatai alapján azonban az ENSZ és az UNICEF is arra következtetnek, hogy több tízezer ukrán menekült tartózkodik Budapesten.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint az önkormányzati és állami szférának milyen szerepet kellene vállalnia a menekültek megsegítésében? Elegendő-e, amit a civil szervezetek és a közemberek nyújtanak?

Szerinted az önkormányzati és állami szférának nagyobb szerepet kellene vállalnia a menekültek segítésében, vagy elég az, amit a civil szervezetek és a közemberek nyújtanak?

A válaszadók 35%-a véli úgy, hogy az államnak az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek egyenlő arányban kellene szerepet vállalniuk. 22% szerint a menekültek megsegítése inkább az állam és az önkormányzat feladata lenne, le kellene venni ezt a terhet a civilekről.

Te mit gondolsz kinek a feladata volna az Ukrajnából érkező menekültek támogatása?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.