Megszavazták a szociális törvény módosítását – Pulzus közvéleménykutatás

Az állam egyre kisebb szerepet vállalna a szociális ellátások területén. Október végén tárgyalta a parlament a szociális törvények tervezett módosítását. Azóta már meg is szavazták a szociális törvény módosítását, amelyben rögzítik, hogy az állam csak akkor köteles gondoskodni az állampolgárok szociális biztonságáról, ha azt az egyének, a hozzátartozóik, a lakóhelyük önkormányzata, vagy a karitatív szervezetek nem tudják biztosítani.

Sokan vélik úgy, hogy a szociális ellátási terület ezen törvény módosításával a kormány éppen egy lehetséges válsághelyzet felelőségétől lép hátra. Továbbá elfogadhatatlannak gondolják, hogy a jelenlegi helyzetben szűkíti a szociálpolitikai ellátásokat.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint nagyobb szerepet kellene-e vállalnia az államnak a szociális ellátásban?

A válaszadók 83%-a szerint igen az államnak nagyobb szerepet kellene vállalni a szociális ellátások területén.

Szerinted ettől nagyobb szerepet kellene vállalnia az államnak?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.