Transzparencia a munkabérek esetében – Pulzus közvéleménykutatás

New Yorkban mostantól jogszabály írja elő, hogy az álláshirdetéseknek kötelezően tartalmazniuk kell az ajánlott fizetést. Itthon a profession.hu állásportálnak fut jelenleg egy kampánya, amelynek célja, hogy segítse a munkabérek átláthatóságát.

Hazánk vezető álláskereső portálja október 17-én induló kampányával azt szeretné elérni, hogy népszerűsítse a fizetések transzparenciáját, amely a későbbiekben a teljes munkaerőpiacot hatékonyabbá teheti. Az portálon több száz munkakör esetén ismerhetik meg a felhasználók a korábbi álláshirdetésekre leadott bérigények átlagos értékét, továbbá megtekinthető, hogy tapasztalat és időszak szerint milyen elvárásokat adtak meg hasonló pozíciókban az álláskeresők.

A Pulzus Applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint fel kell-e tüntetni álláshirdetésekben bérsávot vagy konkrét bérösszeget?

A válaszadók 77%-a szerint igen, mindenképpen nyilvánosnak kellene lennie az álláshirdetésekben a fizetésnek.

Szerinted fel kellene tüntetni az álláshirdetésekben bérsávot vagy konkrét bérösszeget?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.