Olvastad már a Munka törvénykönyvét? – Pulzus közvéleménykutatás

Ismét módosítanak a Munka törvénykönyvén, ezúttal az Uniós jogharmonizáció miatt. A magyar munkavállalók az eddiginél is kiszolgáltatottabbak lesznek a munkaadójuknak.

A Munka törvénykönyvének módosítását az uniós jogharmonizációra hivatkozva kezdeményezték, sok esetben azonban az új módosítás jelentős jogsérelmeket okoz a munkavállalóknak.

A törvénymódosításban többek között szerepel egy olyan pont, amely által könnyebben kirúghatják azt, aki egészségügyi okból nem tudja ellátni korábbi munkáját. Megszűnhet a szabadság, amelynek időpontjáról a dolgozó dönthetett. A munkavégzés helyére vonatkozó szabályt is fellazítanák. Valamint a munkabeosztás, illetve annak változékonyságát is módosítanák.

A Pulzus Applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy bele olvastak-e már valamikor is a Munka törvénykönyvébe?

A válaszadók 43%-a volt már hogy olvasott részleteket a Munka törvénykönyvéből.

Te beleolvastál valaha a Munka törvénykönyvébe?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.