Medvenyomok a Balaton-felvidéken – Pulzus közvéleménykutatás

Állítólag medvenyomokat talált egy túrázó a Balaton-felvidéken.
A túrázó az Országos Kéktúra Balatonhenyénél elterelt útvonalának közelében az erdészeti úton találkozott a medvetalp-nyomokkal.

Különös ilyen nyomokkal találkozni a Balatonnál hiszen a legtöbben csak a Börzsöny, Bükk, a Mátra, és Zemplén környékén találkoztak hasonló nyomokkal. Ilyen távolra és ebbe az irányba pedig még nem merészkedett el egy medve sem a zöldfolyosókon eddig.

Az Országos Kéktúra útvonalon feltételezhetően egy anyamedve és bocsa nyomai maradtak a sárban.
A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a medvéknek nagyon kifinomult a szaglásuk, akár két kilométerről is megérzik az étel illatát, és ha a bocsuk is velük van, könnyen rá is támadhatnak az emberre.
A medve nem tekinti az embert tápláléknak. A legtöbb esetben a medvetámadás egyszerűen baleset, előfordul, hogy állat úgy érzi, nem tud elmenekülni, így ellentámadással próbálja óvni a saját biztonságát.

Megfelelő megoldás nincs a medvével való találkozásra, ezért inkább érdemes elkerülni őket. Ha viszont ember elállja a medve menekülési útvonalát, akkor az állat sarokba szorítva érzi magát, és támadni fog. Abban a hiedelemben, hogy mozdulatlannak kell maradni, van némi ráció – a medve ilyenkor kevésbé érzi azt, hogy valaki bántani akarja őt.

Kíváncsiak voltunk, hogy a Pulzus app-ot használók mit tennének, ha találkoznának egy medvével. A válaszadók 65%-a hallkan elosonna, 24% viszont nem tudja mit tenne.
Te mit csinálnál, ha szembe jönne veled az erdőben egy jól megtermett medve?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.