Magyarországnak kellene csatlakozni az Európai Ügyészséghez? – Pulzus közvéleménykutatás

Az Európai Ügyészség 2021. június 1-jén kezdte meg működését. A szervezet feladata, hogy kivizsgálja az uniós költségvetést érintő, csalással, korrupcióval, pénzmosással és áfacsalással kapcsolatos bűncselekményeket, és büntetőeljárás alá vonja az elkövetőket.

Az szervezethez jelenleg 22 tagállam csatlakozott. Öten hiányoznak: Magyarország, Lengyelország, Svédország, Írország és Dánia.

Tizennyolc hónappal az első bejelentés beérkezése után az EU eddigi legnagyobb áfacsalását leplezte le az Európai Ügyészség. Az úgynevezett „körhintacsalásban” Magyarország is érintett.

A Pulzus applikációjában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint Magyarországnak kellene-e csatlakoznia az Európai Ügyészséghez?

A válaszadók 72%-a szerint hazánknak csatlakoznia kéne az Európai Ügyészséghez.

Szerinted Magyarország jó volna, ha csatlakozna az Európai Ügyészséghez?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.