Magyarország arborétumai? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy botanikus kertben vagy arborétumban sétálgatva mindig jó kikapcsolódni. Az ember teste és lelke is áhítozik a zöldre, a természet ezernyi szépségének felfedezésére.
Hazánk gyönyörű arborétumaiban könnyű megtalálni a nyugalmat, a kikapcsolódási lehetőséget.

Magyarország legnagyobb arborétuma Szarvason található, a Hármas-Körös holtága mentén, egy 82 hektáros területen. A botanikus kert legfőbb jellemzői a gyönyörű tisztások, nyiladékok, a hatalmas termetű famatuzsálemek, no meg a szabadon kószáló páváskodó pávák. Az Arborétum története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Bolza Péter tábornok 1798-ban lett szarvasi földbirtokos, fia, Bolza József feleségével, gróf Batthyány Annával kezdte meg az Anna-liget fásítását.

Az egyik legrégebbi, a Badacsonyban található, 5 hektáron elterülő Folly arborétum, melynek kialakítása dr. Folly Gyula pécsi orvos nevéhez fűződik, és az 1900-as évek elejére nyúlik vissza. Az arborétum, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, 1997 óta fokozottan védett, és mintegy 400 tűlevelű és 200 lombos fa és cserje, valamint több ezer virágzó évelő otthona.
Felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy ellátogattak-e már Magyarország több mint 30 arborétumának valamelyikébe?

Válaszadóink 53%-a több hazai arborétumot is meglátogatott már.
Te jártál már Magyarország 30 arborétumának valamelyikében?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.