Hazai vagy import termék? – Pulzus közvéleménykutatás

Minél közelebbről származik az élelmiszer, annál jobb. Gyakran hangsúlyozzák, törekedjünk arra, hogy helyi élelmiszert fogyasszunk. Magyarországon az elmúlt néhány évben jelentősen nőtt a magyar élelmiszerek iránti igény a fogyasztók körében.

Egy kutatás szerint, nem minden esetben fenntarthatóbb egy helyi élelmiszer az importáltnál.
Arra hívják fel a figyelmet a tudósok, hogy túlértékeljük a szállítás környezeti lábnyomát, mert ezen kívül még sok más szempontot kell figyelembe venni, ami meghatározza, hogy mekkora egy élelmiszer környezetre gyakorolt hatása. Fontos a feldolgozás, a tárolás és az adott ország körülményei, éghajlata és talajminősége is ezek nagyon meghatározóak abban a tekintetben, hogy mekkora is a környezetre gyakorolt hatása egy élelmiszernek.
A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy a mindennapok során törekednek-e arra, hogy helyi élelmiszert vásároljanak?
A válaszadók 50%-a általában hazai, vagy a közelben termesztett élelmiszereket vásárol, míg 21% egyáltalán nem.

Te törekszel arra, hogy helyi élelmiszert vásárolj?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.