Magyar utak magánvállalat kezében – Pulzus közvéleménykutatás

A magyar állam egyik legnagyobb értékű közbeszerzése lehet a gyorsforgalmi utak koncesszióba adása. A koncesszió tulajdonképpen egy partnerség a közszféra és a magánvállalkozások között.

Egy koncessziós szerződés során a közszféra erőforrásait a magánszférában szerzett tudással lehet tovább fejleszteni, mindezt anélkül, hogy terhelné a közfinanszírozást vagy növelné az államadósságot.
A kormányzat magyarázata alapján az államnak erre ilyen időtávon nincs saját forrása, uniós pedig vagy alig van, vagy már egyáltalán nincs, és hitelfelvétellel nem szeretnék növelni az államadósságot.

Ezért a kormány nemrég arról döntött, hogy 35 évre koncesszióba adja a magyar gyorsforgalmi utakat, így egy magánvállalat kezébe kerül azoknak fenntartása, építése, üzemeltetése.

A Pulzus app felhasználóit arról kérdeztük, hogy egyetértenek-e a közforgalmi utak magánvállalkozások kezébe történő átadásával?

A válaszadók 47%-a nem ért egyet a döntéssel, 20% attól tart, hogy a magyar közutak így külföldi kézbe kerülhetnek. Míg csupán a megkérdezettek 6% gondolja úgy, hogy egy magáncég hatékonyabban tudja ellátni a feladatot, mint az állam.
Mit gondolsz a döntésről?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.