Jó-e , hogy bármilyen tantárgyat taníthatnak az alsós tanítók felsősöknek? – Pulzus közvéleménykutatás

Jó-e , hogy bármilyen tantárgyat taníthatnak az alsós tanítók felsősöknek? - Pulzus közvéleménykutatás

A státustörvény 2024. január 2-ától hatályos végrehajtási rendelete alapján bármilyen tantárgyat taníthatnak az alsós tanítók felsősöknek, az óvónőknek pedig már nem kell diploma. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének szerint ez azért rossz szakmailag a tanítókat a felsőoktatási képzésük során a 6-10 éves korosztály nevelésére készítik fel, teljesen más módszertanokra van szükség, mint a 10-14 éves diákok esetében. A Pedagógusok Szakszervezetének ügyvivője, Nagy Erzsébetazt mondta, egyértelműen a pedagógushiány az oka a foglalkoztatási szabályok változásának. Ugyanis a 2022/2023-as tanév végére több mint 3800 pedagógus lépett ki a rendszerből. A Pulzus applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, mit gondolnak szakmailag jó-e, hogy bármilyen tantárgyat taníthatnak az alsós tanítók felsősöknek? A válaszadók 72,2%-a szerint rossz ez a változás.

Szerinted szakmai szempontból rossz a változtatás?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.