Szükség lenne a lakosság körében adócsökkentésre? – Pulzus közvéleménykutatás

Szükség lenne a lakosság körében adócsökkentésre? - Pulzus közvéleménykutatás

2023-ban jelentősen, 0,4 százalékkal visszaesett a magyar gazdaság és elszállt az államháztartás hiánya, ami 5,9 százalék lett. Az éves infláció 17,6 százalékos lett, miközben a bruttó bértömeg csak 14,5 százalékkal nőtt, azaz 3,3 százalékkal esett vissza az egy keresőre jutó nettó reálbér. A vártnál sokkal többel, 1137 milliárd forinttal maradtak el a fogyasztáshoz kapcsolt adók 2023-ban. 320 milliárd forinttal kevesebb adót fizettek be a társaságok és a lakosság részéről is a tervezettnél, 120 milliárd forinttal kevesebb pénz folyt be az államkincstárba. A Pénzügyminisztérium középtávú prognózisából azonban kiderül, hogy semmilyen érdemi adócsökkentést nem tervez a lakosság körében az Orbán-kormány. A személyi jövedelemadó (szja) a 2024-re tervezett 4857 milliárdról, 2027-re 5966 milliárd forintra nő, míg a fogyasztási adóbevételek (áfa, jövedéki adó) 11 041 milliárdról 12 417 milliárd forintra emelkedhetnek. A Pulzus kutató alkalmazásában arra kerestük a választ, hogy vajon szükséges volna a lakosság körében adócsökkentés? A válaszadók 86,2%-a szerint igen szükség volna a csökkentésre.

Szerinted szükség lenne a lakosság körében adócsökkentésre?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.