Elismerésre méltó hazánk 2023-as gazdasági teljesítménye? – Pulzus közvéleménykutatás

Elismerésre méltó hazánk 2023-as gazdasági teljesítménye? - Pulzus közvéleménykutatás

2023-ban 4593 milliárd forint volt a költségvetés pénzforgalmi hiánya, minimálisan kisebb, mint a 2022-ben. Varga Mihály pénzügyminiszter 2023-ról elmondta, hogy meg tudták előlegezni az uniós projekteket, gondoskodtak az Ukrajnából származó menekültekről és megvédték a határokat, aminek költsége már 650 milliárdnál forintnál jár. A költségvetés külső segítség nélkül is állta a sarat, ellentétben 2010 előtti időszakkal. A pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az államadósság GDP-arányos mértékét is tovább csökkentette Magyarország a 2022 végén mért 73,9 százalékról. Varga Mihály szerint „A sikeres a dollárkötvény-kibocsátás is azt mutatja, hogy a befektetők bíznak a magyar gazdaságban”. A miniszter elmondta, hogy továbbra is az a cél, hogy elsősorban az intézményi és lakossági körből finanszírozzák az adósságot. Cél a 30 százalékos devizaarány tartása. A Pulzus Applikáció felhasználóit, hogy véleményük szerint is elismerésre méltó hazánk 2023-as teljesítménye? A válaszadók 43,2%-a szerint egyáltalán nem elismerésre méltó hazánk 2023-as gazdasági teljesítménye, 22,8%-a szerint inkább nem.

Szerinted is elismerésre méltó hazánk 2023-as teljesítménye?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.