Ismered a néma segélykérési jelzést? – Pulzus közvéleménykutatás

Az úgynevezett néma segélykiáltás, a nemzetközi szinten Signal for Help néven ismert segítségkérő mozdulatsor bevezetésén dolgozik itthon is a rendőrség, hogy a kiszolgáltatott emberek némán is tudjanak jelezni, és segítséget kérni embertársaiktól.

Sajnos az áldozatoknak gyakran nincs lehetőségük segítséget kérni. A felemelt, ökölbe szorított kéz az, ami a nemzetközileg is elfogadott jelzés, amely a segélykérést közvetíti.
A Kanadából induló mozdulat a néma segélykiáltás jeleként már szinte mindenhol ismert. Az ORFK is arra hívja fel a figyelmet, ha ilyet észlelünk, mielőbb hívjuk a 112-t.

Kutatásunkban most arra voltunk kíváncsiak, hogy Pulzus applikációt használók ismerik-e azt a jelzést?
A válaszadók 35%-a ismeri a külföldön már elterjedt jelzést, 34%-a kutatásban résztvevőknek már hallott már erről a segítségkérési formáról.

Te ismerted a segítségkérésnek ezen, néma formáját?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.