Ideje lenne megemelni a családi pótlék összegét? – Pulzus közvéleménykutatás

A gyermeknevelés költségeihez való hozzájárulás, másnéven a családi pótlék 1912 óta létezik. 1990 előtt ennek a támogatási formának a folyósítása munkaviszonyhoz kötött volt, utána ellátásként, a társadalom minden tagja számára könnyen hozzáférhetővé vált.

A családi pótlék számítása esetében figyelembe veszik a gyermekek számát, és olyan családi helyzeteket, mint az egyedülálló szülőség, továbbá kompenzációt biztosítanak a gyermeket érintő fogyatékosság vagy tartós betegség esetén.

A támogatásforma összege 2008 óta nem változott, az évek során bekövetkezett infláció miatt értéke folyamatosan csökken. A bruttó reálkeresetekhez vagy épp a minimálbérhez viszonyítva még rosszabb a helyzet.

Kutatásunkban arról kérdeztük a Pulzus App felhasználóit, hogy véleményük szerint ideje volna-e megemelni a családi pótlék összegét?

A válaszadók 88%-a szerint mindenképpen szükséges volna megemelni a juttatást.

Szerinted is ideje lenne megemelni a támogatás értékét?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.