Hogy szeretsz aludni? – Pulzus közvéleménykutatás

Kutatók szerinte a háton fekvés a legegészségesebb alvópóz, hiszen így a fejünk, és nyakunk, valamint a hátunk egyaránt, megfelelő támaszt kap, illetve az arcunkat ebben a pozícióban nem nyomja semmi.

Az oldalfekvés annyira nem egészséges, ugyanakkor egyáltalán nem ártalmas póz, a horkolóknak pedig kifejezetten ez a póz ajánlott – nekik a háton fekvés pedig egyenesen kerülendő. A várandós nők számára is ez az alvó pozíció ajánlott a megfelelő vérkeringés biztosításához.

A kutatók azt javasolják, hogy a hason fekvést kerüljük el. Ez az alvási pozíció nagyon egészségtelen, káros nyomást helyez a gerincünkre és izmainkra egyaránt, a hosszan tartó hason fekvés továbbá fájdalommal és zsibbadtsággal jár.

Összességében a tudósok szerint a háton alvás a leginkább, a hason alvás pedig a legkevésbé egészséges. A Pulzus felmérésében arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen alvó pozíciót preferálnak az applikációt használók.

A válaszadók 68%-a oldalfekvésben szeret aludni, 18% pedig hason.
Te milyen pozícióban szeretsz aludni?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.