Szájra puszi a szülőtől? – Pulzus közvéleménykutatás

Az ölelés, az érintés, a simogatás, mellett a puszi is nagyon fontos a szülő-gyerek kapcsolatban. Ezek elengedhetetlenek a biztonságos kötődéshez, és mind-mind a gyermek javát szolgálják.
Tudományosan bizonyított, hogy a sokat dédelgetett gyermekek felnőttkorukban egészségesebbek a korábban kevésbé szeretgetett társaiknál. Más tanulmányok szerint a gyakran ölelt gyerekek sokkal jobban teljesítenek, és okosabbak is.

Mi lehet a gond vajon a szájra puszival? Miért döbbennek meg ezen sokan vagy vitatkoznak ezen anyák és apák?

Gyermekpszichológusok szerint bár a puszi jó, és a szájra puszi is kedves, azonban kizárólag csak addig, amíg a gyermek számára az nem kellemetlen, kényelmetlen, vagy nemkívánatos. Ezzel kapcsolatban a gyerekek jelzéseire fokozottan figyelni kell.
Hiszen amíg a gyerekek számára az ölelés és a szeretet kifejezése szinte létszükséglet, addig a szájra adott puszi nem feltétlenül az.

A Pulzus kutatóban most arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy egy mi a véleményük arról, ha egy szülő szájra puszit ad a gyermeke számára.

A válaszadók 31%-a szerint „helytelen, de mindenki maga dönti el”, míg 21% nyilatkozott úgy gondolja, hogy „helytelennek tartja, és a gyerekre is káros hatással lehet”.
Te mit gondolsz arról, ha egy szülő szájon csókolja a gyerekét?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.