Facebook függőség – Pulzus közvéleménykutatás

Még a Facebook szerint is függőséget okoz a közösségi média. A Facebook kutatói szerint, minden nyolcadik Facebook felhasználónál komoly függőség alakul ki, amely hatással van az alvásidőre, a munkára, a családi kapcsolatokra. A kényszeres használat sokkal inkább jellemző a Facebook felhasználóinál, mint bármely más social média platformot használók körében, bár az üzleti elv minden esetben arra épül, hogy minél gyakrabban térjen vissza a felhasználó az oldalra.

Kutatások bizonyítják, hogy a felhasználók nagy része nem képes kontrollálni azt az időt, amit a felületen eltölt, ennek eredményeként életvezetési problémáik alakulnak ki legtöbbjük esetében.
Továbbá a Facebook saját kutatásokkal támasztja alá, hogy közösségi média használat negatívan befolyásolja a fiatalok mentális egészségét is.

Megkérdeztük a Pulzus applikációt használóktól, hogy vajon saját bevallásuk szerint mennyire tartják magukat Facebook függőnek?

A válaszadók 72%-a úgy véli, nem Facebook függő.

Te Facebook függő vagy?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.