Kinek a feladata a gyerekek felvilágosítása? – Pulzus közvéleménykutatás

Az interneten terjedő kéretlen szexuális tartalmak miatt felértékelődik a szexuális nevelés. Már kisgyermekkorban tudatosan bele kell vágjanak a szülők a felvilágosításba, ha azt szeretnék, hogy gyermekük ne váljon szexuális bántalmazás áldozatává. Hiszen ma már az óvodások is tudnak a telefonnal, számítógéppel bánni és ez egyáltalán nem biztonságos felület, itt bizony szexuális tartalmakkal is találkozhat a gyerek, ami traumát is okozhat számára.

Ugyanúgy, ahogyan a gyerekek megtanulják a helyes közlekedés szabályait, vagy az étteremben evéshez szükséges illemszabályokat, a nemiség is csak egy olyan újabb területe az életnek, amiben el kellene igazítani őket.
Szülőként egész más, amikor valóban konkrét szexualitással kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni gyermekeink számára, de egy jó szülő-gyerek kapcsolatban a gyerek kérdez.
Kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a Pulzus applikációt használók mit gondolnak kinek a feladata a gyerekek szexuális edukációja?

A válaszadók 87%-a szerint a szülők feladata a szexuális felvilágosítás.
Szerinted elsősorban kinek a feladata a gyerekek szexuális felvilágosítása?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.