Elpirulni legtöbbször pozitív – Pulzus közvéleménykutatás

Elpirulni legtöbbször pozitív - Pulzus közvéleménykutatás

Arcunk többet árul el pillanatnyi érzelmeinkről, mint azt legtöbbször szeretnénk. Ezáltal akaratlanul jelzéseket adunk a külvilág felé. Amikor kellemetlen, vagy kínos esemény következik be, feszültté válunk, ilyenkor gyakran arcunk kipirulhat. Az elpirulás egy tudat alatti folyamat, mely egy teljesen egészséges és természetes reakció. Az arc kipirosodásának közvetlen oka, hogy testünk olyan hormonokat termel, amelyek átmenetileg kitágítják bőr alatti apró vérereket, ez kívülről rózsaszínnek vagy pirosnak látszik. Az arcon azért olyan feltűnő a jelenség, mert ott a bőrünkhöz nagyon közel futnak az erek. Az emberek első látásra hajlamosak csupán vizuális benyomások alapján ítélni és véleményt formálni, éppen ezért kellemetlenül élhetjük meg arcunk reakcióját, hiszen érzelmeinket, érzéseinket nem minden esetben szeretnénk közhírré tenni.
Pszichológiai kutatások szerint azonban pozitívabban ítéljük meg azt az embert, aki elvörösödik, amikor hibát vét.

Legfrissebb kutatásunkból kiderül, hogy válaszadóink 44%-a elszokott pirulni ha hibázik, 33%-a egyáltalán nem vörösödik el, míg 22%-a nem észleli ilyen reakciót magán. Kíváncsiak vagyunk! Te el szoktál vörösödni, ha hibázol?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be! Legyél Te is véleményvezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.