Íróasztalunk igazi baktériumtenyészet – Pulzus közvéleménykutatás

Íróasztalunk igazi baktériumtenyészet - Pulzus közvéleménykutatás

A legtöbben napi szinten, több órán keresztül használjuk munkára íróasztalunkat: nem is gondolnánk, de igazi baktériumtelepnek számítanak. Mikrobiológusok kimutatták, hogy egy átlagos íróasztalon 400-szor több baktérium van, mint egy WC ülőkén.
Ezen kívül az íróasztalokon tizennyolc órán át is megélnek a vírusok, sőt mi több, ha nincsenek rendszeresen takarítva az asztalok, naponta 31%-kal is szaporodhatnak a kórokozók. A szakemberek asztalunk heti egyszeri takarítását és rendszeres kézmosást javasolnak. A rendszeresen fertőtlenített felületeken ugyanis 25%-kal kevesebb baktériumot találtak. Továbbá, nem csak higiéniai szempontból, hanem esztétikai okokból is, a hatékonyabb munkavégzés érdekében érdemes időnként rendbe tenni a személyes munkaterünket.

A megkérdezettek 83 %-a rendelkezik íróasztallal, 22 %-a havonta többször, 24 %-a pedig hetente többször is takarítja asztalát. Te milyen gyakran takarítod az íróasztalod? Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be! Legyél Te is véleményvezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.