Az önkéntes munka boldogabbá tesz? – Pulzus közvéleménykutatás

Önkéntes az, aki szabad akaratából, tudatosan, mások javára történő tevékenységet anyagi ellenszolgáltatás, fizetség nélkül végez. Az önkéntesség rendszereiben erősebb a szolidaritás, ami az egészségi állapotra is pozitívan hat.

Az önkéntes munkavégzés, önmagában jó és értékes, egy mód, mellyel képessé tehetjük a társadalom tagjait, hogy aktív szerepet vállaljanak mind tágabb földrajzi, mind szűkebb érdekközösségekben, mely egyidejűleg hasznos a támogatásra szorulóknak és az önkéntes munkát végzőknek is.
Az önkéntesség a közösségi gondoskodás, a társadalmi szolidaritás, és ezen belül a karitatív tevékenység, az emberiség fejlődésének alapértékei közé tartozik. Az önkéntességben juthat kifejezésre az állampolgári elkötelezettség és felelősségvállalás össztársadalmi „rehabilitációja” mindazokért, akik a segítségnyújtás érintettjei. Az önkéntes tevékenységvégzés olyan humán erőforrás, amely egyrészt hozzájárul társadalmunk erkölcsi, szociális, kulturális fejlődéséhez, másrészt a gazdaság nemzeti jövedelemben mérhető erősödéséhez.

Az önkéntes munkavégzés kihat az élettel való elégedettségre is, hiszen az önkéntesség során tapasztalt egyensúlyi én-állapot a pszichológiai alapszükségletek kielégítésével hozzájárul a kedvező ön- és világkép kialakulásához.

A Pulzus app felhasználóit az önkéntes munkáról kérdeztük, pontosabban arról, hogy mit gondolnak valóban boldoggá teheti az embert?
A válaszadók 49%-a önkénteskedett már, és jó érzéssel töltötte el, és boldogabbá tette.
Ez rád is igaz?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.