Állami beavatkozás az egészségügybe? – Pulzus közvéleménykutatás

Több kórházban csak előre kijelölt napokon lehet szülni. Júniusban összesen három intézmény kapcsán jelezték a hatóságok, hogy bizonyos időszakokban nem tudják biztosítani a szülő nők ellátását.

A kialakult orvoshiány miatt júniustól nem lehetett szülni a mohácsi kórházban, Szolnokon csak hétfőn és szerdán tudott kinyitni a szülészet, június végén Várpalotán is bejelentették, hogy hetekig nem lehet szülni a kórházban. A kismamák meg vannak rémülve a bizonytalanságtól.

A magyar állam uniós összehasonlításban sportra kiemelkedően sokat, egészségügyre viszont az egyik legkevesebbet költötte a járvány előtt. A sokéves alulfinanszírozás eredménye többek közt a krónikus munkaerőhiány. A magyar állam sose volt Európa-bajnok az egészségügyi ráfordítások tekintetében, a 2010-es években azonban a helyzet nemhogy javult volna, csak romlott.
A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint az egészségügy jelenlegi helyzete elérte már azt a kritikus állapotot, ahol elengedhetetlenné válik az állami beavatkozás?

A válaszadók 72%-a gondolja úgy, hogy már régen állami beavatkozásra volna szükség az egészségügyben.

Szerinted az egészségügyi helyzet elérte már azt a mélypontot, ahol szükség van állami beavatkozásra?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.