Megszűnhet a Facebook és az Instagram? – Pulzus közvéleménykutatás

Az ír adatvédelmi bizottság döntésének hatására megszűnhet a Facebook és az Instagram működése Európában.
Az ír adatvédelmi hatóság közölte, hogy megakadályozza a Facebook anyavállalatának, az európai felhasználók adatainak Egyesült Államokba történő továbbítását. Az ír adatvédelmi bizottság a határozattervezetet elküldte a többi európai adatvédelmi szabályozó hatóságnak, amelyeknek most egy hónap áll rendelkezésükre, hogy véleményt nyilvánítsanak.

A bejelentett határozat nemcsak a Meta vállalatot, de számos egyéb céget is érzékenyen érinthet. Az EU már korábban aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államok személyes adatmegfigyelési gyakorlatával kapcsolatban, ezért az Európai Unió Bírósága még 2020 júliusában érvénytelenítette az EU és az Egyesült Államok között létrejött adatáramlási egyezményt, az úgynevezett Adatvédelmi Pajzsot.

A Meta többször is jelezte, hogy egy ilyen döntés esetén a Facebookot és az Instagramot is elzárná az európai felhasználók elől.
A Pulzus appban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy aggódnak-e személyes adataik védelme miatt a Facebook és az Instagram használata közben? A válaszadók 20%-a aggódik adatai felhasználása miatt.

Te aggódsz a személyes adataid védelme miatt ezen a két felületen?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.